Film X-Men zmenil život Janiny takým spôsobom, že sa začala venovať psychológii a dnes patrí medzi odborníkov špecializujúcich sa na využívanie superhrdinov a ďalších fiktívnych príbehov, ktoré pomáhajú ľuďom prekonávať ich traumy.

Černobyľ – slovo, ktoré sa nedá vysloviť

Janina postupom času dospela k záveru, že so zvládaním bolesti jej môžu pomôcť dychové cvičenia, meditácie a tzv. Mindfulness (plné uvedomenie, teda žiť prítomnosťou a nič nehodnotiť, nechať všetko plynúť).

“Trvalo mi takmer 30 rokov, než som sa vôbec mohla baviť o Černobyle. To slovo som predtým ani nemohla vysloviť. Čím viac o tom hovorím, tým je to pre mňa jednoduchšie. Skúsila som tiež sledovať minisériu HBO o Černobyle. Vydržala som len jeden diel. Bolo to veľmi bolestivé a zdrvujúce. Keď som videla, ako niektoré postavy odmietali závažnosť situácie, zatiaľ čo videli, ako iní umierajú v dôsledku ožiarenia, pripomenulo mi to hrôzy, ktorými si muselo prejsť mnoho našich ľudí. Dúfam, že jedného dňa nájdem silu, aby som celú minisériu dopozerala až do konca,” dodáva Janina Scarlet.

FOTOGALÉRIA:

zdroj: businessinsider.com