Otrasný prípad riešia slovenskí policajti. Vyhlásili pátranie po pytliakovi, ktorý v obci Ponická Huta zabil malé medvieďa. To strelil do zadných nôh a jeho telo nechal v koryte potoka. Snímka nebohého mláďaťa vyvolala v občanoch Slovenska znechutenie, teraz volajú po sprísnení trestov.

Prípad sa odohral v Banskobystrickom kraji. Informovala o ňom banskobystrická polícia na sociálnych sieťach. “V katastri obce Ponická Huta bolo nájdené zastrelené mláďa medveďa hnedého. Medvieďa malo prestrelené obe zadné nohy.

K činu došlo pred 4 až 5 dňami. Po pytliakovi, ktorý sa neštítil zabiť medvieďa, pátrame, ” uviedla polícia na svojom Facebooku. Pod snímkou mŕtveho medvieďatka sa okamžite začali hromadiť komentáre ľudí, ktorí volajú po spravodlivosti.

Chcú predovšetkým zvýšiť tresty pre tých, ktorí sú schopní sa tak odporného činu dopustiť. V niektorých reakciách sa dokonca hovorilo o treste smrti. Fotografiu medvieďatka nájdete v galérii. Upozorňujeme ale, že snímka nie je vhodná pre citlivejšie povahy. FOTO nájdete na nasledujúcej strane…

Článok pokračuje na ďalšej strane.