V súčasnosti žijeme v kultúre, kde sa bojíme slnka, ktoré sa ironicky považuje za zdroj všetkého života na Zemi. Je dôležité uvedomiť si, že strach sa nakoniec prejaví ako realita.

Slnko má mnohé zdravotné prínosy, takže používanie prírodných produktov zabezpečí, že získate tieto prínosy, zatiaľ čo udržíte svoju pokožku v bezpečí.

Zdravšie alternatívy
Keď si budete kupovať opaľovacie krémy, nezabudnite si prečítať etikety, aby ste sa vyhli tomu, že si zakúpite opaľovacie krémy obsahujúce toxické chemikálie. Všetky použité prísady môže byť niekedy ťažké nájsť. Ak však navštívite obchody s prírodnou kozmetikou, ušetríte pátranie po nich.

Hľadajte opaľovacie krémy, ktoré obsahujú zinok a minerály s titánom, na rozdiel od aktívnych zložiek uvedených vyššie. Uvedomte si, že najlepšia ochrana proti slnku je tieň a oblečenie. Nie je potrebné nosiť so sebou opaľovací krém zakaždým, keď trávite čas na slnku.

Opaľovací krém neumožňuje telu absorbovať vitamín D zo slnka. Takže, ak plánujete ostať na slnku krátku dobu, vynechajte opaľovací krém a radšej si doplňte vitamín D, vďaka ktorému si udržíte dobré zdravie.

Kokosový olej telu poskytuje 8. faktor ochrany proti slnku, keď príde do kontaktu so slnečným žiarením. To znamená, že hoci ochrana nie je príliš vysoká, pomôže vám.

Ak by ste ho používali častejšie, neposkytne vám len ochranu proti slnku, ale tiež hydratuje vašu pokožku, čím bude menej náchylná na spálenie. Môžete tiež skombinovať prírodné opaľovacie krémy s kokosovým olejom.

Na začiatku dňa strávenom na slnku použite prírodný opaľovací krém a po niekoľkých hodinách si na pokožku aplikujte kokosový olej, ktorý vás prirodzene ochráni pred slnečným žiarením a navyše hydratuje pokožku.

Vyskúšali ste už predtým kokosový olej proti slnečnému žiareniu? Alebo ste použili iné prírodné výrobky? So svojimi skúsenosťami sa s nami podeľte vo svojich komentároch pod článkom.

ZDROJ: vylectese.cz