Tragédiou mohlo skončiť napadnutie malej Lucinky tibetskou dogou v januári predminulého roka. Vtedy sedemročné dievčatko pes škaredo potrhal na tvári. Ako zázrakom neprišla o zrak, zostali jej ale jazvy, ktorých si nemožno nevšimnúť. Rodičia statočného dievčaťa teraz riešia nepochopiteľný rozsudok súdov – vraj ide len o priestupok!

Bolo 4. januára 2017 popoludní, Lucinka sa s kamarátmi hrala vonku na snehu. Práve sedela na bobách a kamaráti ju ťahali za sebou, keď na ňu zaútočila asi 60-kilová tibetská doga, ktorú majiteľ vraj vypustil z pozemku, aby sa vyvenčila.

Dievčatko psa, ktorý k nej sám prišiel, pohladkalo na hlave a chrbte. V tej chvíli jej pes zaútočil priamo do tváre. “Dcérka si prešla peklom a nebyť cudzej osoby, ktorá psa odohnala, tak si ani nechcem predstaviť, ako by to dopadlo,” vysvetlil jej otec Vlastimil. Dievčatko skončilo v nemocnici.

Strata zraku a doživotné jazvy
Chvíľu po útoku zvonil jej mamičke telefón, volala jej práve dcérka, lenže z telefónu sa ozval cudzí mužský hlas. ” Hovorím: ‘Ako to že máte jej telefón, čo toto je ako!’ A on: ‘Pani, prosím Vás, malú napadol pes, utekajte do nemocnice.’ V tej chvíli sa vo mne všetko zastavilo, ” opisuje Lucia. V nemocnici bola nakoniec skôr ako sanitka s jej dcérou. Keď prišli, bola Lucinka celá zakrvavená a potrhaná.

Na sále strávila niekoľko hodín, kedy sa jej lekári snažili zachrániť tvár aj zrak. Keď sa na druhý deň dievčatko prebudilo, nevidelo. Zrak sa jej našťastie po pár dňoch vrátil. Jazvy na tvári jej ale zostanú už zrejme navždy.

Lucia sa krátko po útoku zrútila. Jej bývalý manžel a otec Lucinky Vlastimil sa okamžite vrátil z dovolenky v Spojených štátoch. “Nemohol som myslieť na nič iné, než ako dcérke pomôcť. Zúfalo som sa modlil, nech je v poriadku,” hovorí s tým, že videl iba fotografie roztrhanej dcéry. Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.