Skupina otcov a ich synov sa vydala rybárčiť na lodi do zálivu pri pobreží amerického štátu Massachusetts. Výlet sa stal nezabudnuteľným vo chvíli, keď pred nimi z vody vyplával a vyskočil žralok biely. Muž menom Doug Nelson navyše stačil celú udalosť natočiť na mobilný telefón. Informuje o tom web spravodajskej stanice CNN.

V zálive Cape Cod Bay sa morskí predátori vyskytujú každé leto v pomerne hojnom počte. Tento rok je počet prípadov, keď prišli žraloky do styku s ľuďmi, však neobvykle vysoký.

Na konci júna iná skupina zaznamenala pri pobreží kŕdeľ dvanástich žralokov bielych. Priľahlá pláž musela byť kvôli príliš častému výskytu predátorov dokonca na čas uzavretá turistom.

VIDEO:

Posledný smrteľný útok sa do vlaňajška stal v roku 1936
Ich prítomnosť je často dávaná do súvislosti s narastajúcou populáciou tuleňov a tuleňov, ktorí sú obľúbeným pokrmom žralokov. Dôkazom toho, že dokážu byť človeku skutočne nebezpeční, je prípad zo septembra minulého roka.

Po útoku žraloka v Cape Cod Bay zomrel dvadsaťšesťročný muž. V Massachusetts do tej doby došlo k úmrtiu človeka, ktoré by mal na svedomí žralok, naposledy v roku 1936.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: Twitter