Vonku je počasie, že by ani psa nevyhnal, a vy máte blbú náladu? Niekedy sú proste dni, kedy aj tá najpozitívnejšie nabitá osoba má blbú náladu, to sa proste stáva.

To je krása života. Ak by ste najradšej zostali celý deň pod perinou a pochmúrne počasie vám nepridáva na nálade, nezúfajte! Máme pre vás jednoduché riešenie, ako sa nevrlosti zbaviť!

Podľa psychológov môže zlá nálada prísť aj len tak. V dnešnej dobe to nie je vôbec nič neobvyklé, pretože moderný život je plný stresu.

Ak je však zamračené a vonku navyše prší, odráža sa to na nálade väčšiny ľudí.

Ako s tým bojovať a nenechať si pokaziť svoj deň ani tým, aké je zrovna počasie?

1. Pustite si hudbu.

Počúvanie dokáže naozaj zlepšiť náladu a to veľmi. Prežívajte hudbu každou svojou bunkou v tele a uvoľnite sa. Dobrá nálada sa dostaví za pár minút.

2. Upracte si doma.

Na to, aby sa človek cítil v pohode, musí mať upratanú nielen svoju myseľ, ale aj svoj príbytok. To je vedecky dokázané. Vyšurujte všetky poličky, vyperte si špinavé oblečenie a usteľte posteľ. Bude sa vám skvele dýchať.

3. Uvarte si niečo dobré.

Pokiaľ radšej pečiete, vyskúšajte konečne nový recept od babičky. Uvidíte, že si nielen pochutíte, ale akonáhle príde vaša drahá polovička z práce, bude mať tiež radosť vďaka bábovke na stole.

4. Usmejte sa.

Áno, niekto to má ako veľké klišé, ale úsmev a dobrá nálada naozaj lieči. Uvidíte, že sa budete cítiť ihneď lepšie.

5. Povedzte vašim blízkym, že ich máte radi.

Odovzdávajte lásku. Nič nenavodí takú atmosféru ako fakt, keď prejavíte svoje city. Ak nemáte práve po ruke ani rodičov a ani kamarátov, pohlaďte aspoň svojho psa či mačičku. Láska a objatie robia veľa. Akonáhle sa totiž niekoho dotknete, vyplavuje hormón oxytocín, ktorý prispieva k dobrej nálade.

6. Pre shopaholikov tu máme tiež super tip.

Nebojte sa, nebudete musieť ani vyliezť z postele a behať kvôli novým handričkám hodiny v obchoďaku. Vezmite si počítač a niečo ulovte na internetových obchodoch. To vám zaručene zdvihne náladu!

Poznáte aj vy nejaké zaručené tipy na zdvihnutie nálady? Podeľte sa nám s nimi v komentároch 🙂

ZDROJ: huffingtonpost.com