Vznikol v stredoveku a rovnako ako iné zverokruhy aj on má dvanásť znamení. Podľa mnohých je najpresnejší a najlepšie vystihuje naše povahové vlastnosti. Čo vám ich symboly zverokruhu oznamujú?

Podkova (22.12.-20.1.)
Podkova znamená úsilie a prácu. Veľmi často cigáni používali podkovu ako talizman, ktorý im priniesol šťastie a odháňal smolu. Ľudia narodení v znamení podkovy majú dobrú intuíciu, niekedy sú až moc vážni. Málo dôverujú ľuďom, avšak hľadajú vo vzťahoch najmä stabilitu. Najdôležitejšie, po čom túžia, je manželstvo a deti. Sú ambiciózni a tvrdo pracujú.

Kalich (21.1. – 19.2.)
Kalich symbolizuje zjednotenie a vnímavosť. Ľudia, ktorí sa narodili v tomto znamení, sú kreatívni, originálni, niekedy ale trochu nerozhodní. V živote majú veľa šťastia. Mávajú tendenciu k rozhadzovaniu a plytvaniu, ale vo finále sa im vždy všetko podarí. Vo vzťahoch sú verní a zásadoví, sami k sebe sú potom veľmi prísni.

Kaplnka (20. 2. – 20. 3.)
Kaplnka symbolizuje náboženstvo a vieru. Osoby narodené v tomto znamení sú vážnejšie, tiché a nedôverčivé, ale veľkú schopnosť nájsť si dobrých priateľov. Oplývajú veľkou duchovnou silou a milujú pokoj a pohodu. Ich intuícia a empatia sú nadpriemerné. Niekedy ale horšie zvládajú stres.

Článok pokračuje na ďalšej strane.