Dýka (21. 3. – 20. 4.)
Ľudia narodení v znamení dýky sú praktickí, impulzívni a ambiciózni. Ich povaha sa podobá ostrej dýke. Bez problémov idú do boja a chladne riešia všetky problémy, s ktorými sa stretnú. Majú tiež dobrú intuíciu, ktorá z nich robí dobrého vodcu. Ich povaha je vášnivá, neznášajú stereotyp.

Koruna (21. 4. – 20. 5.)
Koruna symbolizuje čistotu a eleganciu. Ľudia narodení v znamení koruny majú vladárske schopnosti. Sú premýšľaví a dôslední vo svojich aktivitách. Sú tiež verní, citliví a romantickí. Niekedy majú sklon k arogancii, opatrnosti a žiarlivosti. Milujú blaho a luxus, a sú ochotní kvôli tomu tvrdo pracovať.

Sviečka (21.5. – 20. 6.)
Symbolizuje múdrosť a túžbu po vzdelaní. Ľudia narodení v tomto znamení sú vysoko inteligentní a komunikatívni, takže majú veľa priateľov, ktorí ich obdivujú. Sú tiež prirodzene zvedaví a radi sa učia novým veciam. Niekedy sú trochu lakomí. Keď sa zamilujú a láska im nevyjde, upadajú často do melanchólie alebo depresií.

Koleso od vozidla (21. 6. – 21. 7.)
Koleso symbolizuje príchod a odchod zo života. Títo ľudia sú citliví, rezervovaní a niekedy trochu neistí. Keď milujú, milujú veľmi intenzívne, čo vedie k tomu, že až príliš ochraňujú. Mávajú zložitú osobnosť, jeden deň sú pokojní a šťastní, druhý deň smutní a nahnevaní. Celý život ich sprevádza nestabilita a silné emócie spojené hlavne s materstvom.

Hviezda (22.7. – 22.8.)
Hviezda symbolizuje rovnosti medzi nebom a zemou. Cigánska hviezda má šesť vrcholov s dvoma rovnostrannými trojuholníky, čo značí rovnosť, úspech a vnútorný rozvoj. Ľudia narodení v tomto znamení sú optimistickí, očarujúci a chcú vo všetkom vynikať. Osud im býva naklonený. Ich život je náročný a intenzívny. Takmer vždy sú stredobodom pozornosti a majú veľa priateľov. Zvyčajne ich nájdete medzi hercami, tanečníkmi alebo umelcami.

Zvon (23.8. – 22.9.)
Dokonalosť, presnosť a odhodlanie sú znaky, ktoré definujú toto znamenie. Ľudia, ktorí sa v ňom narodili, sú vysoko organizovaní a ambiciózni. Zvyčajne zastávajú funkcie, ktoré im umožnia vyniknúť v tom, v čom sú dobrí. Sú chytrí, analyzujú a tiež radi kritizujú všetko, čo ich obklopuje. Milujú poriadok a pravidlá, diplomacia im veľa nehovorí. Problém majú aj s empatiou, ale vedia, ako si užívať život naplno.

Mince (23. 9. – 22. 10.)
Mince symbolizujú spravodlivosť a rovnováhu. Ľudia, ktorí sa narodili v znamení mince, sú citliví a emotívni. Mávajú ale chvíle, kedy vybuchnú a ublížia tým, s ktorými vstúpili do konfliktu. Zvyčajne mávajú umelecké sklony, majú radi pekný a útulný domov a zaujímajú sa o ručné práce. Milujú tiež zábavu, rozkoš a smiech. Veľkou chybou je ich prehnaná dôverčivosť, vďaka tomu ich veľmi často druhí zradia.

Nôž (23. 10. – 21. 11.)
Nôž je spojený so silou, životom a smrťou. Ľudia narodení v znamení noža sú temperamentní a silní. Niekedy pôsobia prefíkane a tajomne. Majú analytické myslenie a ľahko pochopia, čo sa okolo nich deje. Majú silnú túžbu preniknúť do vnútra všetkých problémov. V láske sú nesmierne zmyselní a niekedy svoju vášeň zneužívajú.

Sekera (22. 11. – 21. 12.)
Sekera symbolizuje slobodu. Ľudia, ktorí sa narodili v tomto znamení, milujú dobrodružstvo a sú niekedy trochu bezohľadní. Sú tiež ostražití. Vedia prekonávať prekážky a zo všetkého najviac milujú slobodu. Túžia spoznávať nové miesta a tiež zažívať nové pocity. Ich charakteristickým znakom je optimizmus. Ľahko sa zamilujú, ale taktiež veľmi ľahko odľúbia.

Zdroj: horoskopy.blesk.cz