“Pravdepodobne rieši kam a kedy si nechá peniaze previesť. Na výplatu výhry má Sazka ešte takmer celý rok, takže ani jedna zo strán nie je pod časovým tlakom, “ dodal  Friedmann.

Majitelia astronomických výhier končia s prácou
Hoci je výhra 1,4 miliardy českých korún rozprávková, nie je najväčšou, ku ktorej v Česku došlo. Na prvom mieste sa drží suma 2,5 miliardy korún, ktorú v roku 2015 v totožnej súťaži získal muž z Pardubicka. Pre peniaze si do Prahy prišiel vlakom – do batohu naložil 270 tisíc korún a zvyšok si nechal poslať na účet. Necelých 300 tisíc korún je maximum, ktoré je možné v hotovosti na mieste odovzdať.

A čo sa dá s takou sumou robiť? Finanční poradcovia, ktoré Sazka odporúča, zvyčajne ľuďom radia, nech výhru investujú a nakúpia akcie alebo dlhopisy. Či tak naozaj urobia, nie je možné zistiť, však možno predpokladať, že prestanú chodiť do práce.

Podľa Sazky o konci zamestnania uvažujú ľudia už od 30 miliónov korún (cca 1 177 500 eur). Skutočná psychologická hranica je ale 100 miliónov (3 925 000 eur). Až u tej medzi ľuďmi panuje istota, že zostanú zabezpečení do konca života a ešte niečo zostane deťom.

ZDROJ: blesk.cz