Podľa niektorých zahraničných médií sa u chorvátskych brehoch objavil ďalší veľký žralok. Paryba údajne plávala pri letovisku Šibenik. Videná bola v plytkých priezračných vodách, kúsok od dalmatínskych pláží. Lenže to má malý háčik.

Rakúsky server Heute.at o výskyte žraloka informoval na svojom webe. Turisti pred mesiacom natočili na niekoľkých miestach žraloka mako. Heute uvádza, že pri Šibeniku sa objavil žralok modrý, čo by znamenalo jediné. Druhý exemplár obávaného predátora.

Žralok sa ale pri Šibeniku objavil už na začiatku júna a nové pozorovanie potvrdené nebolo. Namiesto toho sa ale na chorvátskej facebookovej skupine o živote v Dalmácii a tiež v miestnych médiách objavilo video iného tvora natočeného v mori neďaleko ostrova Hvar.

O akého živočícha sa jedná, to z videa nie je príliš jasné. Odpovedá na to ale portál Index.hr, ktorý ho uverejnil pod titulkom. “Po videu žraloka v Dalmácii natočili ďalšieho netvora,” vyhlasuje portál s nadhľadom. V skutočnosti sa totiž jedná o divokého prasaťa. Okrem videa Chorváti zaobstarali aj niekoľko fotografií, ktoré dokazujú, že sa nejedná o ojedinelý úkaz. A že nie vždy to dopadne dobre. VIDEO a FOTO nájdete na nasledujúcej strane…

Článok pokračuje na ďalšej strane.