Čech, ktorý pred viac ako dvoma týždňami vyhral 1,4 miliardy v lotérii Eurojackpot, si peniaze stále nevyzdvihol. Médiám to povedal Václav Friedmann zo spoločnosti Sazka. Výherca pritom avizoval, že si pre peniaze pôjde hneď tri dni po výhre. Podľa Friedmannna je možné, že zdržanie odovzdania výhry nastalo preto, že Čech rieši, kam si peniaze nechať poslať. 

8, 23, 40, 41, 42 a dodatková dvojica 2 a 10. To sú číslice, ktoré istému Čechovi úplne zmenili život. Vďaka výhre 1,4 miliardy sa stal držiteľom historicky druhej najvyššej sumy, ktorú kedy niekto v Česku vyhral. Teda presnejšie, držiteľom sa ešte len stane – pre peniaze si stále, ani po viac ako dvoch týždňoch, neprišiel.

“K odovzdaniu výhry, resp. odoslanie peňazí na účet výhercu zatiaľ nedošlo. Dôvodom je, že sa výherca do Sazky zatiaľ nedostavil, aj keď sme s ním od začiatku v kontakte, “ povedal Friedmann.

Že je potrebné všetky kroky po vyhraní podobnej sumy poriadne premyslieť, zdôrazňuje šťastlivcom aj samotná Sazka. Výhercom ponúka pomoc psychológa a finančného poradcu, aby všetko okamžite neminuli a skutočnosti pristupovali s rozvahou. Predovšetkým je dôležité sa s novo nadobudnutými peniazmi nikde nechváliť, najlepšie je zostať čo najviac inkognito.

Aj preto sa verejnosť mená výhercov zvyčajne nedozvie, iba ak informácie uniknú von. Identitu pozná len Sazka. “Výherca 1,4 miliardy korún z hry Eurojackpot stavil prostredníctvom internetu na portáli www.sazka.cz. Vzhľadom k tomu, že vsadenie online je možné len po riadnej registrácii zákazníka, ktorý uvedie meno, priezvisko, rodné číslo, email a bankové spojenie, Sazka identitu výhercu pozná, “uviedol Friedmann v piatok. A koľko času má na prevzatie výhry? Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.