Rezne sú klasika, ktorá nikdy neomrzí. Chutia totiž každému. Pripravujeme ich na Štedrý deň, v nedeľu na sviatočný obed, pred odchodom na dovolenku, potomkom na školu v prírode. Nie je ale rezeň ako rezeň. Usmažiť naozaj mäkký a šťavnatý kúsok s chrumkavou strúhankou na povrchu je totiž veda. Prezradíme vám preto pár fígľov, vďaka ktorým sa vám to podarí.

Je pravda, že obaliť a osmažiť sa dá v podstate čokoľvek. Ak vám ale záleží na výsledku, radšej sa pri výbere mäsa zamyslite. Na konci článku vám pridáme ako bonus tip od mäsiara, ktorý ocení každý kuchár.

Bravčové rezne urobte z krkovičky
Na prípravu bravčového rezňa je lepšie primerane prerastená krkovička než suchá chudé stehno, pretože tuková časť dodá mäsu šťavnatosť. Keď už chcete rezeň zo stehna, vopred ju namarinujte.

Kuracie a morčacie rezne sú najlepšie zo stehien
Z hydiny sa najčastejšie využíva kurča a morka. Najlepšie sú stehenné rezne, ich mäso je šťavnatejšie ako to z pŕs. Napriek tomu u nás ľudia radšej pripravujú rezne prsné. Tie je najlepšie vopred naložiť do jogurtu alebo majonézy, uvidíte, že potom budú krehkejšie a šťavnatejšie.

Viedenský rezeň pripravte z teľacieho
Najlepšie mäso, ktoré potom na rezne môžete použiť, je teľacie. Z neho sa tiež pripravuje klasický viedenský rezeň, a aj keď je taký kúsok mäsa drahší, jeho chuť je jedinečná.

Článok pokračuje na ďalšej strane.