Postupujte nasledovne:

1. Zmiešajte obe ingrediencie v pomere 2 diely kokosového oleja a 1 diel sódy bikarbóny. Ak by bol kokosový olej stuhnutý, dajte ho do sklenenej misky a tú na chvíľu ponorte do teplej vody, aby sa roztopil.

Pripravte si toľko zmesi, aby ste jej mali dosť pre plánované čistenie. Na tvár bude stačiť trošku (2+1 čajovej lyžičky), ak by ste chceli ošetriť aj iné časti tela než len tvár, potom si pripravte zmesi viac.

2. Najprv si opláchnite pokožku jemným mydlom a vlažnou vodou a utrite ju uterákom.

3. Teraz si na pokožku naneste pripravenú zmes a nechajte ju pôsobiť zhruba 5 minút až 10 minút.

Upozornenie: Dajte pozor, aby ste si nezasiahli oči. Zmes síce nie je pre oči agresívna, no mohla by v nich spôsobiť mierne rezanie alebo začervenanie.

4. Pokožku si počas pôsobenia zmesi jemne masírujte. Lepšie sa tak olej vstrebe do kože a zároveň sóda bikarbóna vám pomôže odstrániť vrchné odumreté vrstvy pokožky.

5. Na konci si zmes zmyte z tváre pomocou vlažnej, mierne mydlovej vody. Na koniec ju ešte opláchnite čistou vodou a jemne usušte uterákom.

Záver

Procedúru opakujte zhruba 3 krát do týždňa.

Nepotrvá dlho a na svojej pokožke spozorujete ako sa stane pevnejšia, jemnejšia, bez začervenania a s oveľa menej viditeľnými vráskami.

ZDROJ:vylectese.cz