Mnohí ľudia, ktorým záleží na svojom zdraví, sa v snahe o lepšie stravovanie preorientovali na konzumáciu tejto potraviny, často propagované aj ako nutričný zázrak.
Jej výrobcovia a predajcovia chcú, aby ste verili, že jej konzumácia predstavuje krok správnym smerom. Skutočnosť je však od tohto jej mediálneho obrazu na míle vzdialená.
Mnohí uznávaní experti ju dokonca ani nepovažujú za potravinu vhodnú pre ľudskú konzumáciu.
Sója a sójové výrobky, vrátane tofu, nie je zdravé jedlo.
Ak chcete kvalitné bielkoviny, potom oveľa lepšou voľbou sú bio vajíčka, mäso zo zvierat chovaných na čerstvej tráve a nepasterizované, prípadne domáce alebo bio mliečne výrobky.
Čo je problematické na sóji?
“Na rozdiel od Ázie, kde ľudia konzumujú len malé množstvo sójových produktov z celých bôbov, na západe ich výrobcovi oddeľujú do dvoch veľmi ziskových zložiek – bielkoviny a oleja.
To, čo robia, však nie je ani prirodzené, ani bezpečné. “Vysvetľuje Dr. Daniel.
Článok pokračuje na ďalšej strane.