Výhra nad rakovinou začína s potravinami, ktoré každý deň konzumujete. Možno budete prekvapení, no mnohé z jedál s protirakovinovými účinkami sa zrejme už nachádzajú vo vašej kuchyni.
Bez ohľadu na to, ako vás budú pokúšať iné nezdravé dobroty, je dobré sa pridržiavať jedálnička, na ktorom sa nachádzajú jedlá bojujúce s rakovinu.
Začať môžete s nasledovnými 6 potravinami, z ktorých by ste každý deň mali zjesť aspoň jedno.
1. Mastné ryby
Rybí tuk je bohatý na omega-3 mastné kyseliny. Tieto tuky sú veľmi silnými protizápalovými látkami, ktoré chránia telo pred nebezpečnými hormónmi produkovanými počas zápalov.
Hodnotný je hlavne tuk z rýb ako divoký losos (nie z farmy), makrela, tuniak, sleď a sardinky.
Okrem samotných omega-3 mastných kyselín obsahuje rybí tuk aj ďalšie silné protirakovinové látky, ako napríklad vitamín A a D.
Nedávno sme písali o konkrétnom vplyve, aký majú omega-3 kyseliny na predchádzanie rakoviny prsníka. Viac si o tom môžete prečítať v tomto článku.
Článok pokračuje na ďalšej strane.