2. Huby
Huby sa používajú v tradičnej čínskej medicíne už veľmi veľa rokov. Ich najčastejšie využitie je na vyvažovanie imunitného systému a na pomoc pri zlepšovaní funkcií telesných orgánov.
Ide hlavne o medicínske huby ako:
Maitake
Shiitake
Portobello
Agaricus Blazei Marrai
Hliva ustricová
Čaga (Ryšavec šikmý)
Všetky z nich obsahujú veľmi cenné látky nazývané beta-glukany, ktoré sa považujú za priamu výživu bielych krviniek, teda hlavných predstaviteľov imunitného systému.
Ukázalo sa, že dokážu tiež výrazne znížiť nežiaduce účinky konvenčnej onkologickej liečby (chemoterapie a ožarovania), ako sú nevoľnosti či vypadávanie vlasov.
Dokonca sa v štúdiách ukázalo, že ich vplyvom došlo k zmenšeniu nádorov až o 70%.
3. Purpurové potraviny
Potraviny s purpurovou farbou sú pre vaše zdravie veľmi prínosné.
Tmavo purpurové hrozno, purpurový baklažán, čučoriedky, cvikla, slivky a čerešne, všetky obsahujú obrovské množstvo antokyanínov.
Antokyaníny sú známe tým, že zabíjajú rakovinové bunky. Taktiež podporujú činnosť vnútorných orgánov a zvyšujú imunitu.
Článok pokračuje na ďalšej strane.