A čo radšej nejesť?
Napríklad sušené sójové mäso, tzv. sójové proteínové koncentráty. Ide o 100-percentne odtučnenú sójovú múku, tá vzniká len pražením bôbov a ich lisovaním. Takže obsahuje dosť toxínov, ktoré nechceme dostať do tela.
Rovnako sa zrieknite sójových sladkostí ako sú sójové rezy, tyčinky, ale aj obľúbená margotka. Tvorí ich od 15 do 30% sójovej múky (alebo krupica), takže v nej je pomerne veľa škodlivín. Tyčinky obsahujú aj cukry, ktoré v kombinácii so strukovinami určite zhoršujú stráviteľnosť.
Niektorí odborníci neodporúčajú preháňať to ani so sójovým mliekom, sójovými jogurtami a pudingami. Mlieko môže negatívne vplývať na metabolizmus hormónov u liečených detí.
Pri jogurtoch a pudingoch je problematický aj pridaný cukor, mnohé obsahujú stabilizátory a ďalšie prídavné látky.
Z jedálnička radšej radšej vynechajte priemyselne vyrábanú sójovú omáčku, sójové údeniny ako sú párky, či sekaná (ťažko stráviteľné), ďalej solené sójové alaburky (sójové oriešky – pár si zobnúť môžete, ale inak sú ťažšie stráviteľné).
Pokiaľ sa vám článok páčil, zdieľajte ho medzi svojich priateľov.
ZDROJ: simplecapacity.com