Škodlivé látky v Coca-Cole:

Aqua carbonated – sóda, stimuluje žalúdočnú sekréciu a zvyšuje kyslosť žalúdočných štiav. Vyvoláva zvýšené nadúvanie.
E952 Kyselina cyklámovej. Cyklamát je náhradou cukru, syntetický materiál, ktorý je viac ako 200-krát sladší ako skutočný výrobok. Karcinogén vyvolávajúce rakovinu.

E150d Amoniak-sulfitový proces – toto farbivo je cukor prepálený pri vysokých teplotách, často s prídavkom chemických činidiel.
E950 Acesulfám draselný – nevhodný pre deti a tehotné ženy. Obsahuje dimetyléter (zhoršuje funkciu srdca) a kyselinu aspargovou (vyvoláva a podnecuje závislosť).

E951 Aspartam – v teplej sóde sa aspartám premieňa na formaldehyd, nebezpečný karcinogén, ktorý môže vyvolávať bolesti hlavy, nevoľnosti, búšenie srdca, záchvaty, úzkosť alebo vyprovokovať nádor. Syntetický cukor je chemicky nestabilný a môže sa rozložiť na metanol (5 ml môže privodiť smrť optického nervu) a fenylalanín.
338 Kyselina ortofosforečná – je vznetlivá a výbušná. Môže dráždiť oči alebo pokožku. Bráni vstrebávaniu železa a vápnika v tele, čo vedie k zhoršeniu vlastností kostného tkaniva.

Е211 Benzoan sodný – je to expektorans používaný na konzerváciu potravín ako baktericídne a / alebo protiplesňová látka. Lekári ho zakazujú osobám trpiacim astmou alebo citlivým na aspirín. Poškodzuje ľudskú DNA, čo potvrdzujú vedci na Sheffieldskej univerzite (Anglicko).

Coca-Cola je teda naozaj výbušná zmes, ktorá môže viesť až k zmene nálady. Je však na vás, aby ste sa správne rozhodli, čo sa k vám blíži v osvetlených kamiónoch – sviatočné pocit alebo zdravotné problémy.

Čo si o tom myslíte vy? Napíšte to do komentárov a zdieľajte príspevok všetkým svojim priateľom!

ZDROJ: en.wikipedia.org youtube.com youtube.com huffingtonpost.ca