Karamel – je chemická zmes cukru, amoniaku a sulfidov, ktoré sa získavajú za vysokého tlaku a vysokej teploty. Používanie tejto náhrady cukru môže vyvolať ochorenie pečene, pľúc, štítnej žľazy a / alebo leukémiu.
Sóda sa vyrába za prítomnosti amoniaku, ktorý je základom tajné prísady s kódovým označením “7 x”
Karmín nie je certifikovaný, čo je dôvod, prečo sa Coca-Cola nevyrába v rade rozvinutých krajín.

Reakcia organizmu na Coca-Colu:

Za 10 minút – Telo dostane šok v podobe 10 čajových lyžičiek cukru, ktoré tvoria dennú normu. Nevyvoláva zvracanie, pretože tomu bráni kyselina fosforečná, ktorá je tiež súčasťou.

Za 20 minút- Nasleduje zvýšenie hladiny inzulínu v krvi. Vaša pečeň mení cukor na tuk.

Za 40 minút – Zreničky sa rozširujú, pretože ste dostali ohromné množstvo kofeínu. Tlak sa zvyšuje, pretože pečeň zvyšujú uvoľňovanie cukru do krvi. Súčasne sú blokované adenozinové receptory a mizne ospalosť.

Za 45 minút – Zvyšuje sa produkcia hormónu dopamínu, ktorý stimuluje centrum rozkoše v mozgu. Približne na tomto princípe pôsobí heroín.

Za 60 minút – Zrýchľuje sa metabolizmus a zvyšuje sa vylučovanie vápnika (močom).

Za 70-80 minút – Močom sa vylučuje vápnik, zinok, horčík, sodík, voda a elektrolyt.

Za 90 minút – Všetka voda obsiahnutá v nápoji sa vylučuje močom a človek sa stáva podráždený alebo pasívny.

V zložení Coly je tiež kyselina ortofosforečná. Hodnota pH tejto účinnej zložky je 2,8, preto sa pri preprave koncentrátu používajú špeciálne automobily na prevoz vysoko korozívnych materiálov.

Článok pokračuje na ďalšej strane.