Rakovina stále patrí medzi najzáludnejšie choroby, pretože napriek mnohým pokrokom v liečbe stále neexistuje jednoznačný liek, ktorý by ju dokázal zaručene vyliečiť.

Snáď ani neexistuje iné ochorenie, ktoré by bolo predmetom väčšieho objemu výskumu, než práve rakovina. Dôvodom je množstvo ľudí, ktoré postihuje.

Počas tohto rozsiahleho vedeckého bádania sa prišlo na to, že niektoré potraviny sú pri ničení rakovinových buniek nadmieru efektívne.

Ide o veľmi dôležité zistenia, pretože chemoterapia má dva zásadné problémy.

Dva veľké problémy chemoterapie

Prvým problémom chemoterapie je jej vysoká toxicita pre telo. Dôsledkom toho je, že zabíja nielen rakovinové bunky, ale aj bunky zdravé.Jej nasadením neraz dochádza k zničeniu dôležitých životných orgánov a pacient potom zomiera. Nie však na rakovinu, ale na následky liečby.

No a druhým problémom je fakt, že chemoterapia síce zabíja rakovinové bunky, ale nie kmeňové rakovinové bunky. Z tých sa potom vytvoria nové nádory.

Po počiatočnom úspechu chemoterapie nastáva recidíva ochorenia, pri ktorom už ani pôvodná chemoterapia viac nezaberá. Výsledkom je tak opäť smrť pacienta.Riešením tohto problému sú potraviny, ktoré sa počas výskumov ukázali, že dokážu zabíjať nielen rakovinové bunky, ale aj spomínané kmeňové rakovinové bunky.A navyše, nemajú na telo žiadne nežiadúce účinky. Telo potom aj samo dokáže bojovať s rakovinou, keď nie je zároveň ničené chemoterapiou. Šance na úplné vyliečenie sú potom omnoho vyššie.

Poďme sa teraz bližšie pozrieť na to, ktoré potraviny to sú.

Článok pokračuje na ďalšej strane…