Zdrojom olivového oleja sú olivy, arašidového oleja podzemnica olejná, slnečnicového oleja semená slnečnice, kokosového oleja kokosové orechy, no a zdrojom repkového oleja sú semená repky.
Na Slovensku a v Čechách ide o jeden z najrozšírenejších a najčastejšie používaných olejov na varenie. Napriek tomu existuje niekoľko dobrých dôvodov na to, aby ste sa repkovému oleju vyhýbali.
Nanešťastie, šikovnému marketingu a presvedčivým reklamným kampaniam sa podarilo úspešne presvedčiť milióny ľudí, že keď ide o varenie, repkový olej je vlastne zdravou voľbou.
Používa sa aj v mnohých potravinách a najmä vo veciach, ako sú margaríny či spracované potraviny.
Tu nasledujú dôvody, prečo by ste sa repkovému oleju mali radšej vyhýbať:
Článok pokračuje na ďalšej strane.