Namiesto roka vo väzení len priestupok
Útok agresívneho psa prešetrila polícia, majiteľovi hrozil až rok vo väzení. Lenže prišla pre rodinu ďalšia rana – okresný súd v Trutnove a potom aj Krajský súd v Hradci Králové vec podľa Vlastimila jednoducho zmietol zo stola. “Vraj nie sú zranenia tak vážne, aby to riešil súd a dal to na priestupkové!” uviedol otec. “Majitelia dogy dali dcérke za dvere čokoládu, ale inak nič !!! Žiadna pomoc a žiadne riešenie! Všetko len cez právnika, aby náhodou neurobili chybu.”

Obaja rodičia sú výsledkom rokovania značne rozčúlení a žiadajú spravodlivosť. ” Aj cez to všetko, čo sa dcérke stalo, miluje psíkov. Prvé, čo povedala, keď sa prebrala po operácii, bolo, že nechce, aby sa psíkovi niečo stalo,” rozpráva Vlastimil. Lucie dodáva, že dievčatko stále o otrasnom zážitku nie je schopná hovoriť: ” Ešte dnes, keď sa jej spýtate, plače.” Spočiatku sa Lucinka aj hanbila chodiť von a mala nočné mory.

” Za trestný čin je považovaný taký útok, kedy jeho následok spôsobí buď hospitalizáciu, alebo nutné liečenie viac ako 7 dní. Pokiaľ ale súd dospel k záveru, že o trestný čin nejde, potom to súdne rozhodnutie je nutné rešpektovať. Je to smutný prípad , kedy tí rodičia nemajú veľa šancí niečo urobiť, ale ak sú presvedčení, že je rozsudok nespravodlivý a že boli porušené ich ľudské práva, potom by som sa nebál obrátiť na Ústavný súd, “povedal renomovaný pražský advokát Jan Černý. “Ak by vec bola vyhodnotená ako trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, je sadzba až 1 rok.”

! FOTKY nie sú vhodné pre citlivé povahy !

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: blesk.cz