“Bol som požiadaný, aby som vypovedal, keď som bol v šoku. Tá výpoveď, myslím, bola urobená pod nátlakom. Práve som niekoho stratil, bol to úplne smiešny čas vypočúvať niekoho, “ sťažoval sa na prístup polície Clive. Navyše dodal, že správanie policajtov bolo agresívne. Na policajnej stanici mal údajne ísť v rovnakom vozidle ako ošetrujúci lekár Alison.

Smrť Alison zostáva záhadou. Pitva nepreukázala, že by za jej smrť bol zodpovedný niekto iný. Navyše bola vylúčená aj otrava jedlom, pretože v tej istej reštaurácii jedlo ďalších päťsto ľudí a nikto z nich sa nesťažoval na zažívacie problémy.

Smrť mohol zapríčiniť nález na srdci a pľúcach, čo preukázala aj druhá pitva. Patológ Kareem Aboualpha vykonal druhú pitvu a uviedol, že na srdci bola nájdená trhlina, ktorá mohla zapríčiniť smrť. Ovšem nepodarilo sa preukázať, či nebola spôsobená pri resuscitácii či prvé pitve.

Clive uviedol, že počas pobytu si s manželkou všimli dve zapečatené iziby, z ktorých bol cítiť silný zápach chemikálie. Cestovná agentúra Thomas Cook uviedla, že tieto izby boli v rekonštrukcii. Jedna z turistiek navyše dodala, že videla skupinu mužov v bielych plášťoch, ktorí kontrolovali bazén a sypali do neho biely prášok. O aký prášok išlo, nie je jasné. Navyše sa nepreukázala spojitosť medzi zlou hygienou hotela a smrťou Alison.

Podozrivo podobný je tento prípad aj smrti dvoch Češiek. Na dovolenke v Egypte v roku 2013 prišli o život Monika Kramná († 36) s dcérou Klárkou († 8). Za ich vraždu bol na 28 rokov odsúdený manžel Moniky a otec Klárky Petr Kramný.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: blesk.cz