4. S pomocou našej „magickej“ žehličky môžete zo slamiek urobiť ozdobné tyčinky na soľ, cukor alebo korenie.

Slamky nakrájajte na niekoľko časí. S pomocou žehličky (nezabudnite použiť voskový
papier ako podložku) roztavte vždy jeden koniec z každej časti, aby ste ho tak uzavreli.

Do výsledného obalu môžete nasypať cukor, kávu, soľ, alebo korenie a potom rovnakým spôsobom zapečaťte aj druhý koniec. Takéto domáce „tyčinky“ sú vhodné na cestovanie.

5. S pomocou žehličky môžete z nepotrebných plastových fliaš vyrobiť aj pekné nádobky na pastelky a rôzne kancelárske potreby.

S pomocou žehličky nahrejte okraje šálky tak, aby boli hladké.

6. Po čase, aj keď len do nej lejete len vriacu vodu, vytvoria sa v žehličke usadeniny.
Zbavíte sa jej tak, že do žehličky nalejete roztok kyseliny citrónovej. Kyselina citrónová rozpúšťa soli vápnika a horčíka, z ktorých sa usadeniny skladajú. Na prípravu roztoku zoberte malé balenie kyseliny citrónovej (25g) a rozpustite ho v filtrovanej alebo vriacej vode.

Koncentrácia roztoku by mala byť taká, aby nepoškodila vnútorné gumové časti žehličky. Vody by ste mali odmerať podľa jej jemnosti – zvyčajne 200 ml. Nastavte maximálnu teplotu a na 2-3 minúty žehličku zapnite. Potom roztok vypustite a žehličku dôkladne vypláchnite čistou vodou.

7. Ak si chcete zachovať krásu kytice dlhšie, na tento účel sa vám výborne hodí žehlička. Kvety vložte medzi dva listy papiera a na sušenie využite parnú žehličku. Kompozícia zo sušených kvetov ozdobí váš interiér a ešte dlho sa budete tešiť z jej krásy.

8. Žehlička vám ľahko pomôže zbaviť sa etikety alebo ceny na darčeku. Medzi žehličku a cenovku vložte kúsok papiera a trochu ožehlite. Cenovka sa bezpochýb odlepí a vám už iba zostane utrieť povrch darčeka obrúskom, aby ste sa zbavili zvyškov lepidla.

ZDROJ: takprosto.cc