Všetci veľmi dobre vieme, že neumývanie si vlasov spôsobí ich nepríjemné mastenie, rovnako tak ako čas strávený v posilňovni alebo príliš teplé počasie. Avšak existuje oveľa viac faktorov zodpovedných za mastné vlasy pri korienkoch.

S vlasmi, ktoré sú náchylné na mastnotu, môže byť veľa práce. Môže to byť obzvlášť problematické, ak máte jemné vlasy a mastnotu je tak vidno oveľa viac. Potom vám neostáva nič iné, ako si vlasy umývať každý deň a tak z nich doslova vymývať oleje, ktoré sú pre ne jednoducho potrebné.

V tomto článku nájdete 5 chýb, ktoré robíte, ak máte neustále mastné vlasy a taktiež rady, ako sa ich jednoducho a rýchlo zbaviť!

Príliš časté umývanie vlasov

Verte tomu alebo nie, príliš časté umývanie vlasov môže spôsobiť ich mastenie. Príčinou je práve vymývanie prírodných olejov z vlasov, ktoré ich vyživujú a dodávajú im hydatáciu. Ak zmeníte tento režim z každodenného umývania vlasov na 2 až 3 umývania počas týždňa. Ak zo začiatku budete potrebovať vlasy trošku osviežiť a to bez použitia vody, majte pri sebe suchý šampón, ktorý vás zachráni!

Nesprávny typ šampónu

Ďalšou chybou môže byť práve nesprávny typ šampónu. Keďže máte sklon k mastným vlasom, vyhnite sa používaniu olejov v šampónoch a iných vlasových výrobkoch.

Priveľa kondicionéru

Príčinou mastných vlasov môže byť aj priveľké množstvo kondicionéru na vlasy. Síce po ňom máte vlasy krásne jemné, no očividne aj mastné. Pokiaľ však máte suché a rozštiepené končeky, kondicionér aplikujte iba na ne a vlasovej pokožke a korienkom sa úplne vyhnite. Môžete používať aj vlasové oleje, ktoré suché končeky oživia a dodajú im potrebnú starostlivosť.

Česanie, česanie a česanie

Jednou z príčin mastných vlasov je aj ich časté česanie. Uistite sa, že si vlasy počas dňa príliš nečešete a to najmä v oblasti pokožky hlavy. Česanie v tejto oblasti len podporuje produkciu olejov a tak vlasy zmastnejú oveľa rýchlejšie.

Neustále sa dotýkanie vlasov

Aj neustále dotýkanie sa vlasov môže spôsobiť ich mastenie, takže aj keď vám jemná masáž vlasovej pokožky môže byť príjemná, myslite na to, že len podporuje produkciu mazu.

Ak sa Vám článok páčil, nezabudnite ho zdieľať!

ZDROJ: mirror.co.uk