Rodičia boli v šoku a dlho nemohli túto informáciu spracovať.
Dvojčatá, ktoré pomenovali Abigail a Isobel, trpeli chorobou, ktorá ovplyvní celý ich život. Jodi a Matt si pred pôrodom povedali, že sú pripravení na akýkoľvek výsledok, dobrý či zlý, ale táto situácia ich zaskočila.

Abigail a Isobel sa narodili predčasne a ich stav v danej chvíli nevyzeral vôbec dobre.
Prvé štyri týždne svojich životov strávili dievčatá na jednotke intenzívnej starostlivosti, čo Jodi a Mattovi poskytlo dostatok času na to, aby celú situáciu vstrebali a pripravili sa na to, čo bude nasledovať. Predpokladali, že sa o dcéry budú musieť až do konca života starať.

A aby toho nebolo málo, lekári zistili, že Downov syndróm nie je ich jediný problém.
Abigail bola hluchá na jedno ucho a Isobel sa narodila s dierou v srdci. A o výnimočný pôrod išlo aj z hľadiska štatistík, pretože pravdepodobnosť, že sa niekomu narodia dvojčatá s Downovým syndrómom, je jedna k miliónu.

Veľký brat Finlay svoje sestričky miluje napriek ich diagnózam, rovnako ako ich rodičia.

Jodi a Matt pôvodne o Downovom syndróme nemali dostatok informácií, a tak si mysleli, že ich dcéry nebudú môcť viesť normálny život. Ako sa však ukázalo, možné to je. Neuvedomovali si totiž, že dievčatá budú môcť hovoriť, smiať sa, milovať, baviť sa, a dokonca aj chodiť do školy.

Jodi by sa chcela znovu stretnúť s lekárom, ktorý sa jej vtedy ospravedlňoval, keď jej hovoril, že jej dcéry majú Downov syndróm. Keby mohla, povedala by mu, že bez ohľadu na ich chorobu, sú to krásne ľudské bytosti, ktoré ich domov naplnili radosťou a láskou.

Pri pohľade na fotografiu Jodi, Abigail, Isobel a Finlaya môžete naozaj vidieť, že ide o veľmi milú rodinku.

Nikto nemôže poprieť, že sa tu nachádza naozajstné šťastie, čo tiež ukazuje, že predsudky spoločnosti voči ľuďom s Downovým syndrómom ich môžu mylne zobrazovať ako takmer nefunkčné, hoci sú schopní viesť normálny život.

Dnes už sa Jodi a Matt svojim pôvodným obavám a strachu, ktorý ich zachvátil potom, čo počuli lekárove slová, len smejú.

S pomocou úžasných dievčatiek Abigail a Isobel si manželia čoskoro uvedomili, že im bolo požehnané a ich dcéry sú dokonalými prírastkami do ich rodiny.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: dailymail.co.uk