Bazalka chráni srdce a cievy
Táto užitočná bylinka je plná horčíka a vitamínu B6. To znamená, že má výborné použitie pri ochrane pred toxickým hromadením homocysteínu v tele.

Navyše horčík pomáha znižovať riziko srdcovej arytmie a infarktov.

Dosahuje to tým, že uvoľňuje cievy a zlepšuje tak prekrvenie a cirkuláciu krvi v srdci i v celom organizme.

Prírodné antibiotikum a stimulant imunity
Tuto však liečivé účinky bazalky nekončia. Jej ďalším významným prínosom je jej schopnosť posilňovať náš imunitný systém.

Okrem posilňovania imunity jej látky navyše aj priamo pôsobia proti rôznym patogénnym baktériám.

Antibakteriálne účinky bazalky pomáhajú liečiť a predchádzať vzniku mnohých infekcií v tele.

Použitie bazalky v kuchyni
Vďaka svojej jedinečnej chuti má bazalka široké použitie v mnohých svetových kuchyniach. Aby ste zachovali jej chuť a vôňu, vždy ju do jedál dávajte až na koniec po varení.

Ak je to možné, vždy si radšej zvoľte čerstvú bazalku pred sušenou. Dnes už v takmer každom väčšom supermarkete predávajú aj čerstvé bylinky.

Môžete ju použiť napríklad na výrobu pesta do špagiet či iných cestovín.

Článok pokračuje na ďalšej strane.