Užitočné vlastnosti majoránky

Akékoľvek chudnutie by malo začať dôkladným očistením tela. Prebytočná tekutina nahromadená v dôsledku nadmerného užívania kávy, alkoholu, korenených a slaných potravín, narúša normálny proces spaľovania tukov. Nadbytočný sodík a toxíny spomaľujú metabolizmus a spôsobujú hromadenie kilogramov.

Majorán a chudnutie

Majorán pomáha nielen zbaviť telo zadržanej vody, ale je úžasným partnerom v chudnutí!

Nápoj na chudnutie z majoránky možno pripraviť rôznymi spôsobmi. Dôležité ale je, že majorán nemôže byť zmiešaná alebo užívaná súčasne s inými čajmi a lieky na chudnutie. Majorán sa neužíva počas tehotenstva, dojčenia, vredových ochorení a ochorení obličiek.

Nápoj na chudnutie

Metóda číslo 1
2 lyžičky sušenej majoránky zalejeme 2 šálkami vriacej vody. Necháme lúhovať po dobu 20 minút. Kvapalinu sceďte. Vypite 100 ml 20 minút pred jedlom.

Metóda číslo 2
2 lyžičky sušenej majoránky dáme do termosky a zalejeme 2 šálky vriacej vody. Necháme hodinu stáť a pijeme rovnako, ako nápoj vyššie.

Metóda číslo 3
2 lyžičky sušenej majoránky zalejte pohárom vriacej vody a nechajte 15 minút lúhovať. Potom zalejte ďalším pohárom vriacej vody, pite túto tekutinu hodinu po jedle.

Rovnako ako v prípade iných byliniek, ani s užívaním majoránky to nepreháňajte. Nezabúdajte, že aj tie najlepšie veci z prírody účinkujú najlepšie, keď sa užívajú mierou. Ak takýto nápoj teda užívate týždeň, dajte si pauzu aspoň 10 dní a až potom užívanie zopakujte.

ZDROJ: tiscali.cz