Proti bolestiam kĺbov a na boľavú chrbticu
Majorán sa neužíva len vnútorne – vo forme čajov a výluhov. Silný je aj na vonkajšie použitie, predovšetkým na boľavé kĺby, svaly a chrbticu. Olej z majoránky dokáže rýchlo zastaviť bolesť a má aj liečivý účinok. Stačí, keď 50 g čerstvej vňate roztlačíme a zalejeme 500 ml kvalitného oleja. Necháme 3 týždne lúhovať na tmavom mieste . Sem tam pretrepeme a potom scedený olej používame na potieranie bolestivých častí tela.

Balzam na dušu a starý trik pre dobrý spánok
Majorán má silnú arómu, ktorá významne pôsobí na nervový systém, pôsobí ukľudňujúcim dojmom a už naši predkovia poznali starý a overený majoránkový trik na nespavosť. Do pláteného vrecka si nasypali sušený majorán a dali do podhlavníka. Vôňa spôsobila, že rýchlo zaspali a mali kvalitnejší spánok a ráno vstali bez únavy.

Nápoj proti depresii a na zlepšenie nápady
Stačí, keď dve lyžice drvenej majoránky zalejte 250 ml studenej vody a necháte 1 deň lúhovať. Potom scedíme, pridáme 2 lyžičky medu a pijeme. Tento nápoj má silný účinok proti depresii.

Pomoc pri zápaloch močových ciest
Majorán má silné močopudné a antibakteriálne účinky a pomáha dostať baktérie rýchlo preč z močového mechúra a močových ciest. Stačí zaliať lyžičku sušeného majoránu vodou (250 ml) a nechať lúhovať 12 minút. Čaj pijeme aj 4x do dňa.

Najviac ho používame ako prísadu do guláša, omáčok, zeleniny, rýb, hydiny a voňavého pečiva. Ukazuje sa, že toto nenápadné korenie má úžasnú funkciu aj pre každého, kto chce schudnúť.

Silný detox a chudnutie v jednom – skúste túto metódu!
Rastlina obsahuje antioxidanty, triesloviny a pektín. Majorán účinne čistí črevá od toxínov, odstraňuje toxíny z krvi. Tieto vlastnosti, rovnako ako schopnosť majorán znížiť chuť do jedla a rýchlo odstrániť prebytočnú vodu z tela, dať vynikajúci štart začať efektívne chudnutie.

Článok pokračuje na ďalšej strane.