Keď mi občas z pečenia ostanú bielka, púšťam sa do výroby domácich snehových pusiniek. Tie potom uskladním na suchom mieste a použijem ako ingredienciu do jahodovej torty.
Tiež ju nimi zvyknem ozdobiť, prípadne ich pár zabalím do papiera na pečenie, previažem špagátikom a darujem ako vianočnú, či valentínsku cukrovinku.
Suroviny
- 500 g cukor krupicový
- 5 ks bielok
- 2 PL šťava citrónová
Postup prípravy
- Do bielkov nasypeme cukor, vmiešame citrónovú šťavu a premiešame.
- Do hrnca dáme variť vodu a nad parou šľaháme asi 5 minút, kým nemáme hustý sneh.
- Rúru predhrejeme na 70 stupňov, na plech položíme papier na pečenie.
- Do vrecka na zdobenie dáme sneh a na plech vytláčame pusinky v potrebnej veľkosti.
- Pusinky sušíme asi 40 minút.