Chorvátski záchranári mali v noci na pondelok pohotovosť. Dovolenkový raj totiž zasiahla silná búrka, kvôli ktorej vyrážali k desiatkam incidentov. Najkritickejšia situácia panovala v oblasti zadarských ostrovov. Niekoľko hodín museli záchranári pátrať aj po siedmich Čechoch, ktorí sa stratili. Šesť z nich navyše boli malé deti.

Prevrátené, potopené lode, do toho silný vietor, dážď a obrovské hromy. Búrky sprevádzal silný vietor, krúpy a silný dážď, ktorý na niektorých miestach spôsobil dokonca záplavy a úplne ochromil dopravu. Prognóza meteorologického úradu však výrazné zlepšenie stavu počasie nesľubuje a úrady vydali najvyššie možné varovanie. Informuje o tom chorvátsky spravodajský portál 24sata.hr.

Noc z nedele na pondelok bola v Chorvátsku kvôli silnej búrke drsná, záchranári zdvihli telefón viac ako stopäťdesiatkrát. Našťastie nikto nezomrel. Škody vznikli hlavne na hmotnom majetku, informovalo chorvátske ministerstvo mora, dopravy a infraštruktúry.  na území Chorvátska padali stromy, ktoré často poškodili automobily, karavany, a dokonca aj budovy. Nebezpečenstvo predstavovali tiež krúpy veľkosti tenisových loptičiek. Výnimkou neboli ani výpadky elektriny. Bez prúdu boli hodiny napríklad obyvatelia obce Desinić. Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.