Stúpajúce teploty presahujúce 30 stupňov sú skvelé, ak trávite čas na pláži pri vode, alebo sa chladíte na kúpalisku. Letné horúčavy sú však skutočne neznesiteľné, ak ste zavretí doma. Svoje o tom vedia najmä ľudia žijúci vo vrchných poschodiach panelákov alebo tí, ktorým slnečné lúče smerujú do okna takmer celý deň. V takom teplom a dusnom prostredí sa obzvlášť zle zaspáva, ale my pre Vás máme niekoľko tipov, ako sa s horúčavou efektívne popasovať.

Nie každý má možnosť alebo vôľu investovať množstvo financií na klimatizáciu , a tak si musíme vystačiť s domácimi trikmi. Tie najúčinnejšie môžete vďaka tomuto článku vyskúšať aj Vy.

Rozlúčte sa s neznesiteľnými teplotami a doprajte si pohodlný spánok aj počas leta.

Chcete si zdriemnuť počas horúceho dňa, alebo nedokážete zaspať večer, keď je Váš byt, alebo dom úplne nahriaty po teplom dni? Dlhé prevaľovanie a stúpajúca nervozita a zúfalstvo z extrémneho tepla pozná asi každý z nás, ale vďaka triku s vankúšom budete spať kedykoľvek ako v perinke.

Stačí, že umiestnite vankúš do chladničky, alebo mrazničky a ak nemáte dostatok miesta, postačí týmto spôsobom schladiť aj povlak.

V noci Vás môže zachrániť aj mokrý uterák. Nielen že budete cítiť príjemné schladenie, dokáže tiež zvlhčiť a osviežiť vzduch. Ako na to?

Článok pokračuje na ďalšej strane.