Orchidey bezpochyby patria medzi najkrajšie rastliny, s ktorými si zdobíme domácnosť. Pohľad na veselo a pestrofarebne kvitnúce rastlinu poteší úplne každého. Bohužiaľ nie vždy sa k orchideám správame správne a následne sa čudujeme, že sa im u nás doma nedarí.

A čo vy? Tiež máte doma orchidey? Ak áno, potom je dnešný článok určený práve vám a vy by ste si ho určite nemali nechať ujsť! Mám pre vás totiž niekoľko užitočných a overených fígľov od skúsených záhradkárov, ktorí veľmi dobre vedia, čo orchideám najviac svedčí. Uvidíte, že s týmito tipmi vám orchidey doma pokvitnú do krásy!

Praktické fígle ako správne pestovať orchidey
Aj keď sa tieto rastlinky často tvária, že toho k svojej spokojnosti príliš nepotrebujú, neradno ich starostlivosť podceňovať. Pozrite sa na praktické tipy, s ktorými vám budú orchidejky robiť len samú radosť.

1.Neumiestňujte orchidea do keramického kvetináča
Možno sa vám páčil ten pastelovo fialový keramický kvetináč, pre orchideu ale rozhodne nie je rozumnou voľbou, tak si radšej nechajte zájsť chuť. Táto rastlina totiž pre spokojný rast a predovšetkým pre správny proces fotosyntézy, na ktorom sa podieľajú práve jej korene, potrebuje priehľadný kvetináč alebo ktorúkoľvek inú priehľadnú nádobu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.