Postup:
Do misy dáme preosiatu múku a soľ. Mlieko vyšľaháme so žĺtkami a pomaly prilievame do misy.
Vypracujeme riedke cesto, do ktorého vmiešame rožky nakrájané na kocky. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Nachystáme si 3-4 hrnčeky (300ml a viac), vymažeme ich masťou si maslom a vysypeme hrubou múkou. Hrnčeky naplníme maximálne do dvoch tretín. Hrnčeky umiestnime do vriaceho vodného kúpeľa, tak aby im hladina siahala maximálne do polovice.
Podľa veľkosti hrnčekov varíme 25 – 40 minút. Neľakajte sa krásnej čiapky na hrnčeku – ono to neutečie.
Po uvarení vyberieme hrnčeky z kúpeľa, necháme zľahka vychladnúť a knedle vyklopíme.
Dobrú chuť!