Staré hračky – budú ako nové a dezinfikované pokiaľ ich pretrite handričkou namočenou v roztoku sódy a teplej vody.

Kresby na stenách- Pokiaľ deti namaľovali svoje umelecké diela na steny, ľahko ich odstránenie mokrou špongiou a sódou. Stačí len pretrieť.

Pleseň v kúpeľni – pleseň môže začať malými škvrnami alebo celými pásmi tmavej hmoty na stenách, v práčke či medzi dlaždicami. Pripravte si doma jednoduchý, lacný a účinný prostriedok na odstránenie plesní v kúpeľni. Potrebujete len horúcu vodu, sódu a prášok na pranie.

Pár lyžíc jedlej sódy a lyžicu prášku na pranie pridajte do pohára horúcej vody a dôkladne premiešajte. Potom so starou zubnou kefkou namočenou v tomto roztoku umyte povrch v kúpeľni postihnutej plesňou. Rovnakým spôsobom je možné vybieliť škáry medzi dlaždicami.

Pranie – pridajte ju do každého prania – farebná bielizeň bude žiariť a biela bielizeň bude perfektne vybielená. Okrem toho pôsobí sóda ako zmäkčovač tvrdej vody a zaistí tak ochranu pračky aj bielizne. Je dokonca aj známym faktom, že používanie sódy predĺžuje život práčky a zlepšuje kvalitu bielizne.

Koberce – Rýchlo a ľahko vyčistíte a osviežite koberce pomocou sódy. Stačí len nasypať na koberec a potom ju vysať. Okrem toho sóda pomôže odstrániť nepríjemný zápach.

Článok pokračuje na ďalšej strane.