3. Nepoužívate váhu pravidelne:
Mnohé štúdie dokazujú to, že ľudia, ktorí sa pravidelne vážili boli viac motivovaní v snahe schudnúť ako tí, ktorí sa nevážili. Najlepší spôsob ako sa vážiť je hneď ráno, po toalete a pred napitím sa vody, prípadne pred konzumáciou raňajok.

Ak počas chudnutia chodíte aj do posilňovne, môžete očakávať priberanie na váhe. Toto číslo vás nemôže znepokojiť, pretože svaly sú ťažšie ako tuk a preto sa v tomto prípade môže vaša váha zvyšovať.

4. Kontrolujete mobil alebo počítač hneď po prebudení:
Čas, ktorý ráno strávite kontrolou mobilu, či počítača by ste mohli pokojne investovať inak, napríklad prichystaním si chutných raňajok, či rannou rozcvičkou, ktorá by vám do tela vliala rannú energiu a silu.

Okrem iného je ranné kontrolovanie emailov či sms správ aj stresujúca činnosť, ktorej by ste sa mali po prebudení vyhýbať.

5. Nosíte príliš nepohodlné a tesné oblečenie:
Je prirodzené, že niektoré druhy povolania vyžadujú aj špecifický druh obliekania a preto kostýmy či obleky sú niekde neodmysliteľnou súčasťou. Ak ste nútení nosiť také oblečenie je pravdepodobné, že nechodíte po schodoch, ale radšej sa odveziete výťahom.

Je to pochopiteľné, ak je to možné, zvoľte radšej pohodlnejšie oblečenie. V rámci svojho plánu na chudnutie skúste využívať schodisko, ktoré máte k dispozícii.

6. Doprajete si sacharidy v zlej forme:
Prijímanie sacharidov je dôležité, avšak nie sú sacharidy, ako sacharidy. Pri diéte by ste sa mali snažiť prijímať zdravé sacharidy, ktoré sa postarajú o to, že zaženiete svoj hlad a tiež sa budú pomaly uvoľňovať. Najlepšie je dopriať si sacharidy, ktoré sú obsiahnuté napríklad v mangu, ďalej si doprajte ovsenú kašu, celozrnnú pšenicu, grécky jogurt, banány, či čučoriedky.

Článok pokračuje na ďalšej strane.