Ingrediencie
200 g kondenzované mlieko
2 ks tortových plátov
500 ml smotany na šľahanie
Postup
30 minút pred samotnou prípravou dezertu si misku, v ktorej budete krém šľahať a mixovať, si dajte ochladiť do mrazničky.
Do takto pripravenej misy si nalejte smotanu na šľahanie a začnite so šľahaním (5-7min).
Keď vám dostatočne zhustne, tenkým prúdom začnite prilievať kondenzované mlieko. Šľahajte po dobu 1 minúty pri nízkej rýchlosti.
Dno vami zvolenej formy si vyložte tortovými plátmi. Ak sa nezmestia, narežte si ich a prispôsobte sa veľkosti nádoby. Následne na pláty naneste pripravenú smotanovú zmes a prikryte ich druhou vrstvou tortových plátov. Nádobu nakoniec vložte do mrazničky na 4-6 hodín
Bonusový tip: vyberte si smotanu s najvyšším percentom tuku a keď si namiesto bežného kondenzovaného mlieka zvolíte varené, získate zmrzlinu à la Crème brûlée.
FOTO:
ZDROJ: tiscali.cz