Verejné záchody sú ako dobrá poistná zmluva. Sme radi, že ich máme a že existujú, ale držíme si palce, aby sme ich nemuseli nikdy použiť. Neviem ako Vy, ale mnoho ľudí premýšľa o tom, koľko stoviek ľudí už tieto záchody použilo alebo koľko nebezpečných baktérií sa tam nachádza.

Vždy robíme všetky opatrenia, aby sa na nás “nalepilo” čo najmenej z nich. Dosku na toalete si vyložíme papierom, poprípade si nesadneme, umývame si ruky, pre istotu aj dvakrát, a keď vychádzame von, snažíme sa dvere otvárať lakťom a nohami. V skutočnosti to všetko môžu byť činnosti, ktoré môžu náš kontakt s baktériami zvyšovať.

Jednou z najviac infikovaných vecí na verejných toaletách, ale aj u nás doma, je objekt, ktorého sa či chceme alebo nechceme musíme dotknúť a je to toaletný papier. Práve tam sa zrodí jedna z najčastejších chýb, ktoré ľudia robia, keď navštevujú toaletu. Ľudia si myslia, že tým, keď pokryjú toaletnú dosku papierom, sa ochránia pred mikróbmi, ktoré tam žijú. V skutočnosti však robia niečo úplne iné.

Článok pokračuje na ďalšej strane.