Slnečnicové semená sa nachádzajú v strede slnečnice. Drobné čierne a biele semienko, ktoré sa po vylúpnutí stáva veľmi malou, no za to vysoko výživnou potravinou. Jedna šálka slnečnicových semien obsahuje iba 170 kalórií, čo vám umožní jesť také množstvo semien, na aké len máte chuť bez toho, aby ste sa museli obávať, že sa vám pohne palička na váhe.

Okrem toho, že ako semiačko je pre zdravie veľmi prospešné, konkrétne slnečnicové semiačka obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, vďaka ktorým je celé telo v tej najlepšej kondícii.

⦁ Stavba a ochrana DNA
Slnečnicové semiačko obsahuje folát, vitamín B, ktorý je zodpovedný za stavbu a formovanie DNA a RNA. Taktiež chráni DNA pred poškodením.

⦁ Pomáhaju udržať si štíhli líniu
Práve kvôli vysokému obsahu vlákniny sa odporúča konzumácia slnečnicových semiačok, ak si chcete udržať štíhlu postavu alebo sa k nej práve snažíte dopracovať. Vláknina tiež pôsobí na cukor v krvi a vďaka tomu, že vás zasýti na dlhší čas, ešte viac podporí proces chudnutia.

⦁ Podieľajú sa na stavbe svalov
Slnečnicové semiačka obsahujú nie len dostatok vlákniny, ale aj proteínov, ktoré hrajú kľúčovú rolu pri stavbe svalov a zväčšovaní ich objemu.

⦁ Bunková stavba
Ďalšou zložkou nachádzajúcou sa v slnečnicových semenách je aj cholín. Ten je dôležitý pre zdravú stavbu buniek v tele a podporuje správny vývoj mozgu už v období vývoja plodu.

⦁ Rýchlejšie hojenie zranení
Vďaka obsahu kyseliny pantoténovej a vitamínu B slnečnicové semiačka podporujú rýchlejšie hojenie rôznych zranení a rán.

⦁ Vysoký obsah železa
Slnečnicové semiačka sú bohaté aj na vysoký obsah železa, ktorý ma za úlohu tvorbu červených krviniek.

Ak sa Vám článok páčil, nezabudnite ho zdieľať!

ZDROJ: remedydaily.com