“V rámci sortimentu dôjde k postupnému obmedzovaniu predaja vajec z klietkových chovov až do jeho úplného zrušenia najneskôr v roku 2025. Variantu v podobe vajec z podstielky však zákazníkom ponúkame už teraz.

Lidl sa tiež zaviazal, že u svojich súkromných značiek obmedzia používanie jednorazových plastov. Do roku 2025 by malo dôjsť k obmedzeniu u zhruba 20 percent. “Prvý krok urobíme už tento rok, kedy vo všetkých predajniach zrušíme predaj jednorazových plastových výrobkov. K tým sa radia plastové slamky, kelímky, taniere a príbory na jedno použitie, ale aj vatové tyčinky do uší obsahujúce plast. Namiesto nich ponúkneme výrobky z alternatívnych a recyklovateľných materiálov, na ktorých už teraz spolupracujeme so svojimi dodávateľmi.

Druhý krok potom bude spočívať v obmedzení jednorazových príborov a slamiek v oblasti čerstvých potravín a nápojov, ktoré sú určené na okamžitú spotrebu.

Zmeny sa tento rok dotknú aj miezd. Mzdy spoločnosť zvyšovala po prvom a druhom roku práce, od marca tohto roku sa mzda zvyšuje aj po treťom roku práce.

Zdroj: TN.cz