Za socializmu sa jedli rôzne jedlá. Ak sa pozrieme na to, aké pokrmy boli najčastejšie, nemožno zabúdať na takzvané socialistické šaláty. Do téglika alebo len tak do papiera, k tomu niekoľko kúskov pečiva a zaujímavé jedlo bolo na svete.

Pozrite sa s nami do minulosti a zaspomínajte si. Pozrite sa na 7 socialistických šalátov, ktoré patrili k tým najpopulárnejším. Jedol ich každý. Iste aj vy. Ktorý je váš najobľúbenejší?

Rumcajs
Veľmi zaujímavý šalát, ktorý sa skladá z cibule, cukru, sójovej omáčky, oleja, korenia, majonézy a hlavne aj zo sterilizovaných uhoriek, mäkkej salámy, horčice, worčesterovej omáčky a tiež soli. Pokiaľ ide o prípravu, tak je vidieť, že zoznam surovín je pomerne rozsiahly, ale výsledok za to skutočne stojí. Dnes ide stále o šalát, ktorý máte možnosť na mnohých miestach kúpiť. Bohužiaľ nie všade na vás čaká pôvodná, tradičná receptúra ​​daného šalátu.

Desiatový šalát
Z čoho sa skladal? Nesmela chýbať mäkká saláma, worcester, ďalej tiež ocot, kečup, ale aj sterilizovaná kukurica, vajcia, olej, cibuľa, nakladané uhorky a ďalej tatárska omáčka. Dnes už tento šalát moc predajní nevedie, keďže bol vytlačený inými druhmi. V čase socializmu sa však jednalo o pomerne zaujímavú voľbu, ktorá dobre chutila a tiež vedela skvele zahnať hlad.

Článok pokračuje na ďalšej strane.