Kachličky na stene kuchynskej linky
Tie sú často potiahnuté mastnotou, prskaním z jedla a zaschnutými výparmi z varenia. Tieto nečistoty odstránite najjednoduchšie tak, že v 4 litroch teplej vody rozpustíte 4 lyžice bóraxu, 100 ml octu a 100 ml kvapalného amoniaku. Povrch zmesou navlhčite a jemne zotrite nečistoty. Funguje to ako kúzlo!

Mastnota a mastný povlak na kuchynskej linke
Najjednoduchšie ho odstránite pomocou starého triku – zmesi oleja a jedlej sódy. Zmiešajte v rovnakom pomere a pastu, ktorá vám takto vznikne rozotrite na znečistenú plochu a nechajte 30 minút pôsobiť. Potom zotrite mokrou špongiou a môžete si užívať kuchynskú linku, ktorá žiari čistotou.

Mixér
Najjednoduchší spôsob, ako vyčistiť mixér hneď po použití, je naliať do neho trochu vody a niekoľko kvapiek prostriedku na riad. Zatvorte zapnite ho na 20 sekúnd. Potom dobre opláchnite vodou a máte hotovo.

Kávomlynček
Najjednoduchšie ho vyčistíte, keď v ňom jednoducho umeliete hrsť ryže. Tento nápad je výborný aj vtedy, ak ste mlynček použili na mletie aromatického korenia a potrebujete sa zbaviť výraznej arómy.

Zapáchajúci kôš
Nalejte na dno koša ocot s vodou a ľadom. Nechajte pôsobiť, kým sa ľad nerozpustí a následne len opláchnite čistou vodou. Zápach bude preč.

Stopy od kávy a čierneho čaju
Všetok takto znečistený riad jednoducho ponorte do vody s octom – zmiešané v rovnakom pomere. Potom umyte ako obvykle a po škvrnách nebude ani stopy.

ZDROJ: woman.tiscali