Čo hurmikaki ešte dokážu?

– Obsahujú obrovské množstvo vitamínov, živín a antixidantov. Okrem vitamínov A, C a vitamínov skupiny B, v nich nájdete aj množstvo vápnika, železa, sodíka, draslíka, železa a horčíka.

– Toto ovocie obsahuje cenný luteín, ktorý ochráni váš zrak. Ak nechcete kupovať umelé vitamíny s obsahom luteínu, doprajte si radšej toto ovocie.

– Je výborný na chudnutie, pretože zasýti, obsahuje len málo kalórií a doslova vás nabije vitamínmi. Hurmikaki sú zdrojom energie, ktorú telo dokáže ľahko spotrebovať, je výborný pred aj po cvičení.

– Bojuje proti rakovine. Môže za to vysoký obsah vitamínov a antioxidantov, ktoré chránia telo pred účinkami voľných radikálov. Navyše toto ovocie prospeje aj vašej pokožke, zásobuje ju totiž vitamínmi a živinami, ktoré bojujú proti jej predčasnému starnutiu.

– Naštartuje váš tráviaci systém. Pretože ovocie obsahuje množstvo vlákniny, podporuje peristaltiku čriev a zdravé trávenie. Ak trpíte zápchou, toto ovocie by ste mali poznať.

– Udržuje krvný tlak v norme. Môže za to najmä vysoký obsah draslíka. Draslík chráni srdce, regule krvný tlak a prospieva celému kardiovaskulárnemu systému.

– Bomba na podporu imunity. Na rozdiel od umelých vitamínov z obchodu, hurmikaki neobsahuje iba cenné vitamíny na podporu imunity, ale aj látky, vďaka ktorým môže telo tieto vitamíny zužitkovať. Mali by ste ho práve v týchto dňoch mať na svojom každodennom jedálničku.

ZDROJ: woman.tiscali