Profesor Colin T. Campbell sa nedávno ocitol na životnej križovatke. Bol nútený vybrať si medzi kariérou a odhalením nového vedeckého objavu, ktorý by zmenil svet k lepšiemu.

Vyhľadala ho dokonca aj CIA, ktorá sa vypytovala na jeho nové vedecké objavy. Mnohí kolegovia ho varovali, aby pre svoju bezpečnosť radšej nepokračoval v kontroverznom výskume.

I napriek tomu, že sa mu vyhrážali prepustením z práce, vybral si, že celému svetu odhalí pravdu.

Čo zistil Dr. Campbell?
Dr. Campbell je profesorom nutričnej biochémie na Cornellovej univerzite. Vo svojom poslednom výskume zistil, že hlavným dôvodom chronických ochorení (vrátane rakoviny) je konzumácia živočíšnych výrobkov, ako sú mäso, mlieko a ryby.

Odhalil tiež súvislosť medzi rakovinou prsníka a mliečnou bielkovinou kazeínom.

Dr. Campbell nesúhlasí s mnohými populárnymi diétami a nestotožňuje sa ani s názormi viacerých slávnych lekárov. S nejedným sa dokonca rozhádal.

Jeho hlavným cieľom je, aby každému človeku bola dostupná zdravotná starostlivosť, vrátane ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť kúpiť lieky či podstúpiť adekvátnu liečbu.

Podľa jeho názoru lekári zvyčajne nie sú odborníkmi na výživu, pretože počas ich medicínskeho štúdia na univerzite sa im nedostáva odborných prednášok v oblasti správneho stravovania.

Dr. Campbell strávil viac než 50 rokov vo verejne financovaných laboratóriách (bez komerčného vplyvu farmaceutických firiem) a teraz chce zdieľať svoje objavy s celým svetom.

Článok pokračuje na ďalšej strane.