Chodiť každý deň do posilňovne môže byť pre veľa ľudí nezaujímavé a môže ich to odradiť od cvičenia. Počuli ste však už o cvičení nazývanom Tabata?

Tabata je cvičenie, ktoré je založené na intenzite. Spálite pri ňom veľké množstvo kalórií a už po pár cvičeniach budete vidieť výsledky. Ak budete tabatu cvičiť 2krát týždenne po dobu 6-tich týždňov vaše telo sa zmení a vy sa budete cítiť oveľa silnejší, štíhlejší a ako nikdy predtým.

Princíp Tabaty je kombinácia 20 sekúnd cvičenia s 10-timi sekundami odpočinku. Nezabúdajte na presný čas, je to dôležité pre dosiahnutie úspechu. Prečo to tak je?

Naše svaly totiž pracujú v anaeróbnom režime s maximálnym výkonom presne 20 sekúnd a 10 sekúnd na obnovenie svalov. Každé cvičenie preveďte po dobu 20 sekúnd a na to 0 sekúnd odpočinku a opakujte 8-krát. Ak dodržíte presné časy, cvičenie by malo trvať 4 minúty. Po 4 minútach vykonajte 1 minútu prestávku a prejdite na ďalšie 4 minútový cyklus. Vyberte si 6 cvikov, ktoré dáte do svojho 30 minútového tréningu.

1. VYSOKÉ KOLENÁ
Podstatou tohto cvičenia je dostať kolená čo najvyššie. Preskakujte na mieste čo najrýchlejšie a zdvíhajte nohy čo najvyššie. Skáče kým časovač nezastaví.

Článok pokračuje na ďalšej strane.