Farmaceutická spoločnosť Farma-Química Sur Sl, ktorá sídli v andalúzskom meste Málaga, vyrábala liek, ktorý mal ľuďom pomôcť od problémov s trávením. Práve tento liek si kúpilo celkom šestnásť detí, ktoré mali problémy s bolesťami brucha, nechutenstvom a zlým trávením. Postupom času však zaznamenali, že im na tele vyrastá čím ďalej viac chlpov.

Problém dosiahol až takej miery, že im husté chlpy začali pokrývať celé telo, a to dokonca aj tvár! Podľa informácií britského denníka Daily Mail sa u detí prejavila hypertrichóza alebo tzv. Vlkolačí syndróm.

Žiadny z rodičov postihnutých detí netušil, že sa jedná o strašné účinky lieku na trávenie. Avšak po tom, čo ho deti prestali užívať, chlpy im náhle prestali rásť. Rodičia preto okamžite uvedomili príslušné úrady, ktoré zistili, že liek obsahuje tzv. Minoxidil. Ten sa využíva v boji proti vypadávaniu vlasov, väčšinou u dospelých mužov. Nezostáva než dodať, že farmaceutická spoločnosť, ktorá liek vyrábala, prišla o licenciu a liek bol stiahnutý z predaja.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: blesk.cz