K tragickej nehode došlo v piatok na poludnie na Kutnohorsku v Českej republike. Pri zrážke troch áut zomreli traja ľudia a niekoľko ďalších osôb bolo zranených. Medzi nimi aj jedno dieťa. Pre vodičov jedného z havarovaných vozidiel letel vrtuľník. Podľa posledných informácií mala vo vozidle smrti sedieť rodina s malými deťmi.

Dve osobné vozidlá a nákladiak sa stretli na ceste 38 pri obci Drobovice. “V jednom z áut cestovali štyri osoby. Traja z nich utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom a záchranári už im nemohli pomôcť. Maloletý z daného vozidla utrpel stredne ťažké poranenia a po nevyhnutnej starostlivosti bol transportovaný pozemnou cestou do nemocnice, ” povedala Blesku hovorkyňa stredočeskej záchranky Petra Effenbergerová.

“Jeden z automobilov zostal čiastočne zakliesnený pod nákladným automobilom. Hasiči z vozidla vyslobodili jednu zranenú osobu. Zvyšné tri osoby bez známok života budú vyslobodzovať po ohliadke, ” uviedla tlačová hovorkyňa stredočeských hasičov Tereza Fliegerová.

Článok pokračuje na ďalšej strane.