Síce sa to málo vie, ale v Chorvátsku na turistov čaká hneď niekoľko nebezpečenstiev, o ktorých mnohokrát ani netušia. Medzi ne sa radí napríklad nevhodné oblečenie.

Niektoré mestá vo svojich pamiatkových zónach pokutuje za prechádzanie sa v plavkách alebo do pol tela. Doplatiť ale môžete aj na to, ak máte na tričku nevhodný symbol.

Ak sa chystáte na dovolenku do Chorvátska, dajte si dobrý pozor, čo si zabalíte so sebou. Mladá Chorvátka dostala za nevinné tričko s motívom marihuany pokutu 5 000 kún, teda asi 670 eur. Vraj tým propagovala užívanie drog.

Mala na sebe tenisky, džínsy a tričko s marihuanovým listom. Za takto zdanlivo nevinný outfit dostala mladá Chorvátka pred štyrmi rokmi od polície v Záhrebe pokutu päťtisíc kún, čo je v prepočte 670 eur.

S informáciou prišiel portál tvnoviny.sk. Žena sa s tým ale nezmierila a snaží sa aj pred súdom dokázať, že je to celé nezmysel. Tričko dostala darom a ani nevie, či by bola pre legalizáciu, sama paradoxne drogám neholduje. Pokuta ale nie je všetko čo ju čaká!

Článok pokračuje na ďalšej strane.