V meste Ahmedabad na západe Indie sa v nedeľu v zábavnom parku zlomilo kyvadlo obrej hojdačky. Pri incidente zomreli dvaja ľudia a zvyšných dvadsaťdeväť návštevníkov atrakcie sa zranilo. Polícia zadržala prevádzkovateľa atrakcie a pátra po príčinách nešťastí.

Na záberoch je vidieť, ako sa kyvadlo v jednej chvíli zlomí a jeho odlomená časť sa s návštevníkmi nezadržateľne rúti k zemi. Indická polícia podľa britského denníka Daily Mail identifikovala obete ako dvadsaťštyriročnú Manali Rajvadiovú a dvadsaťdvaročného Mohammeda Zaida Momina.

Zranenia utrpelo všetkých zostávajúcich dvadsaťdeväť návštevníkov atrakcie, traja z nich sú vo vážnom stave. Incident sa odohral v nedeľu pred šiestou hodinou popoludní. Úrady nechali okamžite celý zábavný park uzavrieť.

Polícia uviedla, že pokračuje vo vyšetrovaní a zhromažďuje informácie týkajúce sa nehody. Poškodenú atrakciu prevádzkovala spoločnosť Superstar Amusement Private Limited, ktorej zástupca polícia zadržala. VIDEO je vhodné len pre silné povahy a nájdete ho na nasledujúcej strane…

Článok pokračuje na ďalšej strane.