Potom rodičom povedali, že nemôžu deti nechávať v autosedačke dlhšie ako 1 hodinu, pretože to vedie k nedostatočnému prísunu kyslíka. Kristy a Christopher boli najskôr šokovaní. Nedokázali si predstaviť, že takáto krátka doba v autosedačke môže mať tak strašné následky!

Kristy hovorí: “Keď mi lekár povedal, že dôvodom bola autosedačka, najskôr som tomu nemohla uveriť. Myslela som si, že to nie je možné. Nechápem, prečo sme sa o tom nikdy predtým nedozvedeli.

Samozrejme, vedeli sme, že nemôžeme dieťa nechávať v autosedačke aj počas noci, pretože to môže viesť k zakriveniu chrbtice, ale toto bola pre nás novinka.

Keď bola moja najstaršia dcéra malá, išli sme k príbuzným do Cornwallu – cesta trvala 4 hodiny a ona bola úplne v poriadku. Chcem vyzvať rodičov, aby starostlivo sledovali svoje deti a neusádzať ich do autosedačiek, ak to nie je naozaj nutné. Verte, nestojí to zato, aby ste museli prežiť to isté čo my. Dávajte si pozor. Ak sa vám niečo nezdá v poriadku, ihneď ho odneste do nemocnice. ”

V roku 2016 charitatívnej spoločnosť Lullaby Trust s pomocou simulátora prevádzky vykonala štúdiu o vplyve dlhodobého pobytu v autosedačke na dieťa.

ZDROJ: Facebook